tillbaka
North Hill Court Upcoming
100% Reserverad volymandel

Studentlägenheter mitt i Plymouth

North Hill Court

Plymouth har omkring 25,000 studenter fördelade på Plymouth University, University of St. Mark and St. John och Plymouth College of Art. Staden har ca 258,000 invånare och är den näst största i den sydvästra regionen av England. Huspriser i Plymouth följer rikssnittet i Storbritannien väl och är relativt oförändrade sedan 2018. Storbritannien har ett got rykte globalt för sin högre utbildning vilket syns i landets studentkår som till 20% består av utländska studenter, varav de flesta kommer utifrån EU.

Av de tre universiteten i staden ligger två innanför stadskärnan och det tredje har endast 2,000 inskrivna studenter. Byggnaden uppförs på ca 6 minuters gångavstånd till Plymouth University, 6 minuter till Plymouths centralstation, 8 minuters promenad till Plymouth College of Art och ca 11 minuter från närliggande köpcentrum. Fastigheten blir i fyra plan med 39 blandade studiolägenheter och enrumslägenheter. Fastigheten beräknas vara färdigställd Q1 2020. Bolaget som står bakom utvecklingen är Hermes Great Estate Ltd som tidigare bl.a. uppfört ett 348 enheters studentboende i Liverpool och ett 94 enheters projekt i Leeds. Företaget är verksamt sedan 2016.

De belopp som betalas innan fastighetens färdigställande av en köpare är försäkrade. Hyresintäkt börjar genereras från det att fastigheten står klar, motsvarande 8% av köpesumman per år, vilket Hermes Great Estate står som garant för. Denna garanti är giltig under 5 år med hyresutbetalningar gjorda kvartalsvis. Efter garantiperioden utlöpt får köparen välja om denne vill fortsätta behålla lägenheten för uthyrning eller sälja tillbaka lägenheten till Hermes Great Estate för ett pris motsvarande 110% av köpesumman. En lägenhet kan säljas, i likhet med andra fastigheter, när som helst och medför då samma garanti av hyra för den nya köparen om lägenheten säljs inom 5 år. Säljoptionen kan inte utnyttjas av den nya köparen.

Urban Student Life, som är en studentboendeadministratör verksam i ett 10-tal städer i Storbritannien har ansvar för hyresgästkontakt, uthyrning och fastighetsskötsel. Ägandet är därmed passivt.