tillbaka
North Hill Court Upcoming
100% Andelar reserverade

Studentlägenheter i centrala Plymouth

North Hill Court

I Plymouth finns omkring 25,000 studenter fördelade på de tre universiteten Plymouth University, University of St. Mark and St. John och Plymouth College of Art. Staden har ca 258,000 invånare och är den näst största i sydvästra England, med huspriser som följer rikssnittet i Storbritannien och i stort sett är oförändrade sedan 2018. Ca 20% av studentskaran i Storbritannien utgörs av utländska studenter med uppehälle i Storbritannien i syfte att studera, där majoriteten härstammar utifrån EU och utgör den grupp med störst efterfrågan på moderna studentbostäder i Storbritannien.

De två större universiteten i staden ligger i stadens centrala delar medan det tredje mindre universitetet endast har ca 2,000 inskrivna studenter. Byggnaden uppförs ca 6 minuters gångavstånd från Plymouth University, 6 minuter från Plymouths centralstation, 8 minuter från Plymouth College of Art och ca 11 minuters promenadavstånd från närliggande köpcentrum. Fastigheten uppförs i fyra plan med 39 enheter bestående av studiolägenheter och lägenheter med delat kök och sällskapsrum. Fastigheten är beräknad att färdigställas Q1 2020 av bolaget Hermes Great Estate Ltd som tidigare bl.a. uppfört ett 348 enheters studentboende i Liverpool och ett 94 enheters projekt i Leeds. Bolaget är verksamt sedan 2016.

Belopp inbetalade innan fastighetens färdigställande innehar försäkring och hyresintäkt börjar genereras från fastighetens färdigställningsdatum, vilken motsvarar 8% per år av köpesumman. Hermes Great Estate ställer ut en garanti gällande under 5 år inbegripandes en fast hyresintäktsnivå, som utbetalas kvartalsvis. Vid slutet av garantiperioden har köpare valmöjlighet att sälja tillbaka enheten till Hermes Great Estate för 110% av köpesumman eller behålla enheten för fortsatt uthyrning. En enhet kan säljas när en ägare önskar, och kan även säljas med Hermes Great Estates garantiperiod, dock ej säljoption. Ytterligare ca £1,000 tillkommer för köpare genom kostnader för juridiskt ombud och bl.a. inskrivning i fastighetsregistret.

Urban Student Life, med verksamhet i ett 10-tal städer i Storbritannien, är ansvariga för uthyrning, administration och skötsel av fastigheten.